Sista semesterdagen...

Idag var det Mathias sista semesterdag (ÅNGEST).
 Vi tog hela familjen och drog till Ikanohuset.  
"Mutade" Thure med att om han var riktigt duktig så skulle han få en liten grej från leksaksaffären.
Det resulterade i en duktig men ganska tjatig kille. Får jag en leksak, mamma? Kan jag få leksaken snart? Ska vi gå till leksaksaffären nu? Jag skämtar inte om den frågan kom upp var tredje minut, tror nästan jag bara hann att svara honom så kom en ny form på samma fråga.
Vi var där vid halv elva och klockan fyra gick vi till leksaksaffären, och våran duktiga kille fick välja sig en grej, det blev en truck med pallgafflar, WOW, alltså ingen traktor.

Vi kom hem med en hel del, här kommer lite bilder...


Byxor, skjorta, gubbkeps och kalsonger från H&M, stövlar och skor från Skopunkten, kofta från Cubus till Thure.


Benvit kofta och ceris mössa från H&M, piké klänning och strumpor från Cubus


Marinblå och biege shorts från Dressman, ljusröd piké och marinblå t-shirt från Cubus, jeans och långärmad t-shrt frå Jack&Jones.

Nu har alla en uppdaterad garderob (förutom jag) och kan vara stiliga hela hösten =)

Dop bak...Thure och jag bakade cupcakes till Kerstins dop.Tre satser fick vi baka, det blev hela 36 stycken.På den stora dagen ske de garneras med Nutella frosting, hoppas att de blir smarriga.

Löfstad Slott...

I fredags tog vi en tur till Löfstad slott.
Ett högt beläget, med utsikt över Löfstad sjön, väldigt vackert slott.

Vi gick en guidad tur som hette "40 rum och kök", den tog ca 1 ½ timme.
Vi trodde att det skulle kunna bli protester från våra två små skruttar, men det gick hur bra som helst. Kerstin somnade i bärselen och Thure gick snällt och tyst med från rum till rum och lyssnade på den duktiga guiden.
 Det var först när vi kom till de sista rummen som han började skruva på sig, blev kissnödig och ville gå ut, men ha stannade snällt kvar. Guldgossen min!

Löfstad var bebott så sent som på 40 talet, och det skänktes till Östgötska museum (tror jag det heter) när den siste "lilla damen" (som jag inte kommer ihåg namnet på heller) som bodde där inte hade några arvingar. Så allting är lämnat där precis som om hon bara hade gått ut genom dörren och inte kom tillbaka. Alla möbler och inredning, cigarillpaket i byrålådan, brevpappret på skrivbordet, ligger precis som hon lämnade det.


Slottet...


..den duktiga guiden i "lilla damens" sovrum...


...efter den guidade turen fick det bli en picnic i slottsparken.

En väldigt mysig dag med hela familjen!