Färdigpiffat...!

Nu har vi burit möbler, städat huset, förberett grillarna (brrr!), krattat grusgår'n, hissat flaggan, fixat mat och snacks, dukat och gjort barnen och oss själva fina.

Nu är det äntligen dax för partaj.....

Valborgsmässoafton...

Så här står det på Nordiska Muséet's hemsida:

"Valborgsmässoafton - 30 april
På kvällen på valborgsmässoafton hälsar vi våren välkommen genom att samlas kring valborgsmässobålen och sjunga vårvisor. Tal hålls till våren och skålar utbringas.

Valborg
Helgonet Valborg, som har namnsdag den 1 maj, har gett namn åt denna afton. Hon var en anglosaxisk furstedotter som missionerade i Tyskland på 700-talet där hon så småningom blev abbedissa.

Valborgsmässoeldar
Sederna kring Valborg är dels inhemska, dels av tyskt ursprung. Valborgsmässoeldarna tändes ursprungligen för att jaga bort både rovdjur och övernaturliga varelser innan djuren den 1 maj släpptes ut på bete för första gången under våren. Omkring eldarna fördes oväsen – man sköt, slog på trummor, skramlade med grytlock och skrek.
I Tyskland trodde man att häxorna hade häxsabbat på valborgsmässoafton och därför tände man bål i det fria för att hålla dem på avstånd."

Vi kommer fira Valborgsmässoafton enligt våran tradition, en stor fest. Vi bjöd in hela "gänget" på 47 pers, och hela 35 pers har tackat Ja! Jättekul!

Vädrets makter är ju som traditionen följer, inte på våran sida. Men grillar ska tändas, skålar ska utbringas och en himla massa skratt ska utbytas.

Vintern rasat ut bland våra fjällar!!

Välkommen Våren!!

Jahaaaa!!!

Varje morgon ser det ut såhär....

En ren, ourplockad diskmaskin och frukosttallrikar på diskbänken.

Oftast går det av bara farten, två minuter så är den urplockad, i med smutsig disk, torka av bänken och bord och vips så syns inte ett spår av frukosten.

Men ibland... Seeeeeegt!

Nehä! Jaha! Bara att suga tag i't...