Julens alla gottisar...


I fredags när pappan var på glöggkväll med grabbarna så passade barnen och jag på att göra julgodis.

Det blev både knäck, krispiga skumtomtar och ischoklad.

När barnen hade tröttnad så återstod bara disken till mig. 

Eller bara nästa...

Jag hade en grej till i rockärmen som inte barnen visste om, ett pepparkakshus. Eftersom de hade tröttnat så fick jag den äran att pyssla med det helt själv. De blev dock ganska sent innan jag blev färdig men när jag väl hade börjat så kunde jag inte sluta...

(null)

Vi började med knäcken, den hade Thure ansvar för, han blandade alla ingredienser, höll koll på temperaturen och gjorde kulprovet...

(null)

Den blev faktiskt precis lagom hård, Thure visade sig vara en riktig knäckkung. Endel av dem lät vi vara helt naturella och endel strösslade vi med lakritsgranulat. 

(null)

Krispiga skumtomtar var oerhört lätt att göra, bara skjutsa in i ugnen tills de svällt och fått lite färg så var det klart. 

(null)

Vi doppade några av dem i smält choklad och det blev fantastiskt goda. Dessa ska ni testa, de gick fort och var jättegoda. 

(null)

Ischoklad, eller en fuskvariant. Jag gillar inte ischoklad med kokosfett i så jag brukar bara smälta chokladen och hälla upp i formar. Skulle blandat ut den med lite mörk choklad men det hade jag glömdt köpa. 

Gjorde likadant här som med knäcken, strödde lite lakritsgranulat över. Smarrigt som attan. 

(null)

Nu har vi nog godis så det räcker och blir över till jul eller vad tror ni...?
En kommentar publicerat i Allmänt, Familj..., Mat;
Taggar: Cloetta, blogg, fazer, fridaiunderlandet, granulat, ischoklad, julgodis, knäck, kokosfett, krispiga skumtomtar, lakrits, lakritsfabriken, tips och trix
#1 - - Anonym:

Fint pepparkakshus, du är duktig på dekoration hur många minuter hade du tomtarna i ungnen, gums. Kramen❤️

Svar: I 150grader ca 9-10min👌
Frida Abered