Hallows eve...

Har ni några planer inför halloween? Ett riktigt tjusigt partaj klädd som hondjävul, kanske barnen ska ha ett läskigt kalas eller ska ni gå trick or treat?

Idag är den "riktiga" halloweendagen enligt den gamla traditionen, men hur som helst så kan man fira vilken dag som helst tycker jag. 

I söndags var vi på spökvandring i de gamla lokstallarna inne i stan, Kerstin som var livrädd innan vi gick och höll krampaktigt i min hand tyckte efteråt att det hade varit riktigt mysigt. 

Jag instämmer, men byggnaderna är som gjorda för en läskig spökvandring, mystiska ekon som hörs genom de sotade stenväggarna, och höga valv med kyrkliknande fönster. 
Någon stod och slog med en slägga vid smedjan, rökmaskiner, utklädda människor som rörde sig sakta, ett "levande" spöke på en kolvagn som rörde sig fram och tillbaka. De hade fått till det riktigt bra och alla barn fick en godispåse av en häxa som stod och kokade soppa med maskar i. 

Kerstin som inte ville klä ut sig till någonting läskigt ville vara katt, igen. Den här gången målade vi dit ett par huggtänder så det skulle bli liiite läskigt i alla fall...

(null)

(null)

(null)

(null)


Vi mötte upp kusinerna Lovisa och Sofie utanför så vi gick alla ihop...

(null)

(null)

Här får ni se hur mysigt det var därinne, bilderna blev allt annat än bra när det var så mörkt men ni får hålla tillgodo...

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Mysigt va..?

Ikväll ska Thure gå trick or treat inne i Vadstena, han som sa att han aldrig skulle göra det igen kommer göra ett nytt försök idag. 
Vi får väl se hur det går, vi håller tummarna. 

Happy Halloween everyone!!


En kommentar publicerat i Allmänt
Taggar: 31 oktober, Frida i underlandet, Vadstena, Vadstena fågelsta järnväg, allhelgona, barn, bus eller godis, halloween, hallows eve, lokatallarna, läskigt, museum, sista oktober, trick or treat, wfj

Diagnoser...

Nu är det dags igen, konstiga ord, utredningar, provtagningar och diagnoser. 

Det handlar väl främst om att utesluta diagnoser och ingenting verkar särskilt farligt i dagsläget, mest besvärande. 

Jag har sedan en tid fått svårt att svälja, vissa dagar värre än andra, att ta tabletter är nästan en omöjlighet. Jag som förut slukade 8-10 tabletter på bara en svälj får inte ner en tablett längre. 

Ibland känns det som en stor klump som sitter i halsen och att jag får svårt att andas. Rösten känns svag och jag kan inte höja den mer än några oktaver utan att jag blir ansträngd och yr. 

Att äta är inte särskilt angenämt heller, har som sagt svårt att svälja och sväljer ofta samma tugga två till tre gånger för att få ner den. Och jag sätter ofta i halsen. 

Detta är ju egentligen ett värdsligt problem och jag vet att det finns så mycket värre saker att råka ut för men jag ska inte sticka under stolen med att det är besvärligt. 

(null)

För ungifär en vecka sedan var jag och röntgade halsen, läkaren ringde tillbaka i fredags, hon ville göra det pga av min historia med cancer i halsen så jag inte skulle gå och vara orolig. 

Jag kände mig inte särskilt orolig för jag tänkte mest att de kommer säkert inte hitta något utan bara säga att det är inbillning. Hon sa iallafall att det inte fanns några tecken på tumörer så jag skulle inte vara orolig men man kunde se ett begynnande Plummer Vinson membran, har inte riktigt förstått vad det är men det är tydligen en sjukdom som orsakar en förträngning i matstrupen. 

Sedan kunde man också se en indragning i matstrupen som kunde vara en del av venplexa, har inte en susning om vad venplexa är, men något typ av kärl i halsen. Jaja, någon typ av indragning i strupen verkar finnas där. 

Som om inte det vore nog så kunde man även se att musklerna som styr den nedersta delen av svalget inte drog ihop sig som det skulle för att hjälpa maten påväg ner mot magsäcken.  

Så helt klart är att det finns ett problem med min  hals, det var skönt att veta att besvären jag har inte klassas som ren inbillning utan att det faktiskt blev bekräftat att jag faktiskt har ett bekymmer med min hals och strupe. 

Vad alla dessa saker beror på vet jag inte idag men det gissar jag att jag snart får veta i och med att det startats en utredning, jag kommer få komma till öron-näsa-hals för att undersökas mer grundligt, det skulle bli under november månad. 

Snart vet jag mer, det ska bli skönt. 

2 kommentarer publicerat i Allmänt
Taggar: cancer, hals, klump i halsen, papilär tyroidea cancer, plummer Winston, plummer vinston, sköldkörtelcancer, sväljningsvårigheter, svårt att svälja, venplexa

En liten liten pojke...

För en vecka sedan fick jag träffa Hilding, en liten kille som var tvungen att flytta ut från mammas mage redan i vecka 28. Men under de 8 veckorna han och hans familj har bott på sjukhuset har han hunnit växa till sig så han nu är 46cm lång och väger strax över två kilo...

(null)

 Men han var så liten så liten, har svårt att förstå att Kerstin nästan var lika stor som Hilding är nu... (null)

(null)

(null)

Den där pyttelilla handen som var lika stor (eller liten) som min fingertopp. Kunde inte se mig mätt på underverket. 

Han fick en liten nalle av oss, jag tyckte den var liten när jag köpte den men den var nästan lika stor som honom...

(null)

(null)

Tack mamma Lina och pappa Carl för att ni överraskade mig med att få träffa er lille guldklimp och tack Hilding för det jättemysiga besöket. 

En kommentar publicerat i Allmänt
Taggar: Linköping, US, liten, prematur, universitetssjukhuset