Förtvivlad och förvirrad...

Från att ha varit världens lyckligaste över att börja skola och fritids till att bli helt förtvivlad och ledsen varje dag över att gå dit. 

Från glädje och spänning till oro, panik, ångest och tårar. 

Skolstarten blev verkligen en bergochdalbana för Kerstin.

Helt plötsligt blev hon som förbytt, hon klamrade sig fast med båda sina små händer, grät krokodiltårar och vägrade att lämna oss ens för en sekund. Vi försökte få fram vad som var fel men hon kunde inte svara, hon ville bara inte åka dit.  

Såhär lycklig var Kerstin när hon skulle åka och ta skolkort. Mammas lilla snutta.

Hon sa att hon tyckte om alla lärare, det var inte svårt att hitta och hon visste hela tiden vart hon skulle, hon tyckte alla barn var snälla och hon var inte rädd för någonting. Det var svårt att få svar på vad som kunde bara fel och då var det svårt att hjälpa henne så att hon skulle känna att det var roligt att åka till skola och fritids. 

Men en kväll så kom det tillslut fram ett litet svar. Det var Mathias och mig det handlade om. Det var oss hon var rädd att förlora. Helt plötsligt hade känslan av den stOOOra världen utanför öppnat sig och den var skrämmande. Att släppa mamma och pappas händer blev övermäktigt och hon blev livrädd. 

Efter att vi pratat med lärarna i både skola och på fritids så har vi hjälpts åt att fånga upp den lilla osäkra tjejen och hon har blivit tryggare igen. 

Att gå till skolan har blivit lättare, att åka skolbussen känns tryggare och att vara på fritids känns roligare. 

Nu hoppas vi på att detta fortsätter i samma bana så hon törs fortsätta ta sina egna steg mot du framtid. 

#1 - - Anonym:

Åh lilla Kerstin när man börjar fundera på livet och dess bördor❤️

Svar: Ja då är det inte så lätt❤️
Frida Abered