Världens bästa Tussi...

Kerstins fritids är så mysigt. Lite familjär känsla. 

Thure trivdes som fisken i vattnet medan Kerstin är lite mer reserverad, tror det beror på att hon inte har lika många vänner där som Thure hade. 

När jag hämtade Kerstin på Alla Hjärtans Dag så hade de dukat upp till "Dropp-in fika". 

De har det ett par gånger varje termin, då är alla föräldrar välkomna att stanna och fika med personalen och alla barn när man hämtar på eftermiddagen. 

(null)

(null)

(null)

Visst ser det gott ut? Det var det också kan jag lova. 

När Kerstin och jag fikat så ville hon visa mig vad hon brukar göra när hon är där. Oftast sitter hon i pysselrummet och grejar eller så är hon i "stora rummet". Och hoppar, sparkar boll, kör innebandy eller gör gymnastik...

(null)

(null)

(null)

(null)

Bästaste Tussi!!

Lämna kommentar publicerat i Allmänt, Familj..., Mat;
Taggar: Frida i underlandet, Tussi, Tussilagon, Vadstena, alla hjärtans dag, bakelse, blogg, blogg.se, bloggse, fritids, gymnastik, pyssel, rulltårta

När man hittar mammas sminklåda...

Härom dagen hörde jag Kerstin stå och pyssla i badrummet, när jag kikade in såg det ut såhär...

(null)

Hon hade hittat min sminklåda och var i full färd med att sminka sig, eller göra sig cool som hon kallade det. 

När hon var mindre så ville hon alltid sitta på skötbordet och titta på när jag sminkade mig, hon har alltid varit förtjust i smink och några gånger har hon fått ha på sig mascara. Jag vill förstås inte att hon ska hålla på med smink men jag vet ju själv hur roligt jag tyckte att det var när jag var liten. 

(null)

Hon lyckades i alla fall få på sig puder, rouge, kajal, mascara, läppglans och markera ögonbrynen. 

Måste faktiskt säga att jag blev riktigt imponerad. Jag hjälpte henne bara med att sudda ut färgen på ögonbrynen för där hade hon målat två streck. 

Sen ville hon ha en blixt-tatuering på handen, den hjälpte jag henne med också...

(null)

"Det ska böjas i tid det som krokigt ska bli"

Hon blev riktigt fin tycker jag men finast är hon förstås utan.  

14:e februari...

...en helt vanlig dag..

..men också en superduper cheesy dag fylld av gelehjärtan och röda rosor. Hur smetig och fånig som helst. 

Men vet ni, jag älskar det, det får vara hur cheesy, smetigt, gulligt och rosafluffigt som helst. Endel säger att det bara är ett påhitt för att få köpmännen att tjäna pengar, men låt så vara då. Skit samma!!  

Hur mycket har vi att fira i livet egentligen? Födelsedagar, lite högtider då och då, nåt bröllop på sin höjd. Varför kan vi inte ta tillfället i akt och fira lite extra ibland, kallat vad ni vill, kanelbullens dag, alla hjärtans dag, fars dag, fettisdag eller rocka sockorna-dag. 

Då lägger någon huvudet på sne och säger, jag har ingen pappa kvar i livet, eller jag är inte tillsammans med någon just nu så det blir så jobbigt med såna där högtider som alla hjärtans dag. 

Jag förstår det. Tro mig, jag lovar. Jag förstår till 100%. 
Jag bara tänker att man kanske kan se på dessa dagar på olika sätt. 

Tex fars dag.. endel har ingen pappa kvar i livet, andra har riktiga skitpappor och vissa har pappor som är superhjältar. 

Fira dagen med att minnas din pappa som du en gång hade, han som hade de starkaste armarna, som läste de bästa godnattsagorna, som lärde dig sparka boll och som hjälpte dig med matteläxan. 

Eller fira att du numera slipper träffa din skitpappa, han som söp för mycket, svor åt dig och inte fanns där för dig när du behövde honom som mest.

Och du som har glädjen att fortfarande ha din superhjälte-pappa i livet, du har faktiskt en hel dag på dig att visa vad han med stort H betyder för dig. Skicka ett kort, köp en bakelse och åk hem till honom. En superhjälte-pappa kommer troligtvis bli rörd till tårar och ge dig en extra stor kram. 

Jaja... det blev visst en massa flumflum och slammer här, nu ska jag komma till saken. 

Alla hjärtans dag...

...har sitt ursprung i traditioner som uppstod kring helgonet Sankt Valentin under medeltiden  i Frankrike och England. Den kallas också Valentindagen eller  Sankt Valentins dag. 
Det finns tydligen många teorier om vem Sankt Valentin var men den senaste teorin handlar om en viss Valentinus som ska ha återgett synen till sin fångvaktares dotter. 
Kopplingen till kärlek och romantik uppstod troligtvis i England eller Skottland genom en folklig föreställning om att fåglar  i mitten av februari sökte och fann sin partner. Detta inspirerade pojkar och flickor att fundera på vem som skulle bli deras Valentin. 
Tryck på länken nedan och läs mer om valentins dag..

Alla❤️Dag

(null)


Vi firade med att äta hemmagjorda hamburgare med glass till efterrätt. Såklart rosor och gelehjärtan (cheesy) och barnen som fick varsin present. 

Ebba fick sin present när hon var hemma sist, något hon önskat sig länge...

(null)
En blender, nu kan hon kan göra en himla massa smoothies.

(null)
Thure fick några metallskyltar att hänga på väggen i sitt rum.

(null)
Och Kerstin fick ett litet gossedjur.

Myspysigt så alldeles. 

Hur firade ni Alla❤️Dag?

2 kommentarer publicerat i Allmänt, Familj...;
Taggar: Frida i underlandet, Valentines day, alla hjärtans dag, blogg.se, bloggse, familj, fira, fridaiunderlandet, högtidsdagar, kärlek, sankt Valentin, vänner