Bullbaket from hell...

Skulle legat kvar i sängen, inte en grej gick som det skulle. 

Skjutsade in Kerstin till skolan på morgonen, skulle ändå till vårdcentralen och ta prover. Hon var glad att slippa åka buss, till skillnad mot Thure som skäms mer och mer för att visa sig i närheten av sin mamma så han vägrade åka med mig och tog bussen. 

Så långt gick dagen ändå som planerat. 

När jag åkte från vårdcentralen så fick jag för mig att jag skulle baka bullar när jag kom hem, åkte förbi Östenssons och köpte jäst och mjölk innan jag styrde hemåt.

Kom hem, tog fram assistenten, smulade jäst, smälte smör, mortlade kardemumma, hällde mjölken i smöret...

..och där tog det stopp. 

Nähe... det fanns inget socker. Efter lite kliande i tinningarna så tog jag fram sockerbitar och mortlade även dem. I med sockret och fram med mjölet. Suck!! Fanns bara lite mer än ett halvt paket kvar. 

Ghaa!! 
Får vara glad för det lilla, det var inte slut iaf, tänkte, det får gå på vinst eller förlust, lika bra att köra på, inte ge upp...

Efter att degen jäst så hällde (japp, hällde) jag ut den på bakbordet. 

När jag kladdat och arbetat ihop degen lite så delade jag den i två delar och började kavla ut den. Bredde ut det rumsvarma smöret på degen, rullade ihop och skar bullar som blev platta och kladdade ihop sig. 

Ungefär i mitten av rullen kom jag på att jag glömt strö på socker och kanel. Fyfabian! Kan någonting mer gå fel nu..?  Jag skar ut de resterande bullarna som bara innehöll smör och klickade ut dem på plåten, svor lite och tänkte att jag har ju den andra halvan av degen kvar. Gör om gör rätt!  Kavlade ut resten, bredde ut smör, strödde på kanel och socker och försökte få till något som liknade bullar. Penslade och sen gräddade hela rasket i ugnen. 

Det blev de fulaste bullar jag någonsin skådat...

(null)

Men faktiskt riktigt riktigt goda
3 kommentarer publicerat i Allmänt, Mat;
Taggar: allt blev fel, bullar, fula, goda, kanel, kardemumma
#1 - - Elin:

De vart nog extra saftiga, med brist på mjölet. Bra jobbat tycker jag!'😘😊❤

Svar: Skam den som ger sig💪😂😘
Frida Abered

#2 - - Anonym:

Heja dig, du o Anna sa alltid när jag bakade o det blev misslyckat så var det just det som blev godast😋ska bli gott o få smaka❤️

Svar: ❤️
Frida Abered

#3 - - Anonym:

Ser goda ut gums❤️

Svar: De blev faktiskt ganska goda😅😘
Frida Abered