Vädrets skiftningar...

Detta är två bilder, tagna på nästan exakt samma plats och nästan samma tidpunkt men är ändå helt olika. 

Den förstabilden är tagen en dag när det var tio minusgrader, träden var frostbitna, solen sken men kunde knappt ta sig genom diset. Väldigt vackert...

(null)

Den andra bilden skvallrar om den analkande våren, solen lös nästan hela dagen, blåsten gjorde sitt bästa för att torka upp och längtan efter att få komma ut och promenera på de stora gröna ytorna kittlade i magtrakten. 

(null)

Sverige har verkligen ett skiftande klimat, ena dagen -10 den andra +10, man kan aldrig planera något efter vädret för det skiftar från morgon till kväll.  Nog för att vi har SMHI och väderrapporter flera gånger per dag och att de kan se flera veckor i förväg så kan man aldrig vara säker. 

Jag är ingen vintermänniska, för mig är vintern bara en passage, en vägsträcka man måste gå igenom för att komma till vår och sommar. 

Snart är vi där. Snart. 
3 kommentarer publicerat i Allmänt
Taggar: Vadstena, bilder, golfklubb, höst, sommar, vinter, vår, årstider

Chocolate cake day...

Den 27 januari är dagen att lägga på minnet, då är det "chocolate cake day". 

Gillar man choklad kan man även försöka minnas den 7/11, då är det kladdkakans dag och 11/11 för då är det chokladens dag. Här i Sverige alltså. 

"Chocolate cake day" är en amerikansk tradition som råkade flyga förbi i mitt flöde på Instagram. Naturligtvis fångade det mitt intresse och jag var tvungen att kolla upp om det kanske var så att dagen bör firas. Det borde den ju, läs vad jag hittade på vår underbara WorldWideWeb...

History of Chocolate Cake Day
Chocolate cake has been with us just over 150 years, having first come on the scene in 1764, when it was discovered that grinding cocoa beans between heavy stones produced cocoa powder, which could then become chocolate. 60 years would pass before Conrad Van Houten discovered a method by which he could mechanically extract fat from the cacao liquor which produced cacao butter. Long story short, this man is the reason that chocolate is actually affordable, and we all have him to thank for it!  

Cred: "Days of the year"


(null)


När jag läste detta så förstår jag inte varför man inte firar den här dagen mer storskaligt, varför inte införa flaggdag denna dag, gör den till en röd dag i almanackan, en helgdag som alla är lediga, banderoller på stan, evenemang, klockringning, fyrverkerier, tal av kungen. You name it. Håller ni inte med..?

Choklad. Mmm. En liten bit som man lägger på tungan och får smälta. Finns det något mer njutbart så säg. 


(null)


Vilken är er favorit? Hur njuter ni helst av choklad? Muffins, tårtor, smågodis, chokladkakor? 

Berätta...?3 kommentarer publicerat i Allmänt, Mat;
Taggar: 27 januari, Marabou, baka, chocolate cake day, choklad, fazer, fika, kaka, love, swedish fika, sweets

PhotoShoot...


 Kerstin har blivit fotograferad för Jollyroom.se.  

jollyroom

Det var inför vårsläppet av deras märke Nordbjørn som hon och två barn till blev fotograferade, Adam och Juli. 

Vi mötte upp designer och fotografer i Botaniska trädgården i Göteborg för att gemensamt gå till de olika platserna där de ville fotografera barnen. 
Först ut var uppe på toppen, otroligt vackert, fin utsikt över Göteborg. 

Långt därborta ser man Älvsborgsbron. 
Fotograferna och designern roddade våra barn och fick vackra bilder mot den blå himlen. Jag lyckades knäppa en bild på barnen där uppe toppen också...
Tre vårpastelliga barn.
 Efter fotograferingen upp på berget så blev nästa stopp en smal liten tunnel som barnen tyckte var jättekul att springa i. När det var gjort så gick vi in och värmde oss med lite god fika...
(null)
Kerstin valde en STOR semla.
Den andra delen av kollektionen bestod av randiga kläder. Kerstin fick ett blåvitt tvådelat set med gula detaljer, riktigt fint. 
(null)

(null)
När fotograferingen var klar så fick vi alla kläder hon blev fotograferad i. Kerstin blev förälskad i den mintgröna jackan så den hade hon på sig när vi åkte hem. 
(null)

Cool tjej!!
Kerstin hade en jättekul dag ihop med de andra barnen och de busiga fotograferna, jag tror hon hade kunnat stanna ett par timmar till om hon hade fått. 3 kommentarer publicerat i Allmänt, Barnmodell, Familj..., Skönhet;
Taggar: Frida i underlandet, Leo, Nordbjørn, barn, barnkläder, barnmodell, blogg, blogg.se, blå vit, designer, fleece, fotograf, gul blå, jollyroom, kläder, leopardmönster, lättviktsjacka, mintgrön, modell, praktiskt, randigt, rosa, snyggt, sydväst