Gott Nytt År...

Idag citerar jag Thures konstaterande innan han gick och lade sig, "nu kommer 2017 aldrig komma tillbaka". Så sant så sant. Det är stort på något vis när ens barn börjar inse och förstå ett större tidsperspektiv, när de på riktigt kan se att det som varit har varit och att framtiden inte bara är imorgon. 

Idag är första dagen på 2018, samtidigt egentligen bara en dag i ett liv. 

Jaja, man kan väl kosta på sig lite djup såhär på morgonen den första januari. 

Hoppas ni hade en trevlig, härlig, rolig, fantastisk, skön, god, spännande eller lugn nyårsafton. Vad ni än hade planerat och vad ni än gjorde så hopps jag att ni hade det riktigt bra. 

(null)

Vi började dagen med att klä oss varmt, sen åkte vi in till Linköping och kollade på den årliga bilkortegen i Linköping. Det är en raggarklubb som sedan 70-talet åker en sväng runt stan på nyårsafton, oavsett väder, för att glädja andra människor med sina bilar och sin musik. 

(null)

Man behöver inte vara raggare själv för att tycka detta är kul, det är verkligen härligt att se dessa entusiaster, hur de går in för sitt intresse och delar med sig till andra. 

(null)

(null)

(null)

När bilarna åkt sina varv och hungern satte in så gick vi och åt pizza...

(null)

Mätta och nöjda åkte vi hem och tog oss varsin middagslur, ska man orka vara vaken till efter midnatt så måste man ladda batterierna. 

Kvällen började kl 18 i Trefaldighetskyrkan i Vadstena. Det är en kyrka som ligger i en byggnad som heter Trefaldighetsgården. 
På bilden nedan kan ni läsa informationen om kyrkan och gården...

(null)
Info från vadstena.se

Björn och Elena som höll i festen hade ordnat så hela byggnaden var upplyst, så himla snyggt...

(null)

Inne i kyrkan bjöds vi på fördrink medan det spelades Metallicas ballader ur högtalarna.

(null)

(null)

(null)

När vi sedan samlades i festlokalen blev vi serverade trerätters, först ut en räkbakelse...

(null)

..varmrätten åt jag upp i en ilande fart så den hann aldrig fotograferas, den bestod av potatisgratäng, kallskuret kött och olika sallader. 

Desserten blev en skål Crème Brûlée med färska bär...

(null)

Barnen var fullt sysselsatta, de hade ordnat ett rum med dataspel och filmer. Dessutom blev det spökjakt på vinden där det fann en hel skatt med godispåsar...

(null)

(null)

Kvällen avslutades med sedvanlig inskålning och raketskjutning utomhus...

(null)

(null)

(null)

Nu önskar jag Er Alla massor av lycka inför det nya året...

Må allt gå väl med vad ni än tar er för, allt blir som ni hoppas och drömmer om och att ni alla får hålla er friska och krya. 

Var rädda om Er och Varandra❤️
#1 - - Elin:

Gud får vara med om mycket nuförtiden, med metallica i kyrkan.😄 Men jag tror han tycker det bara är roligt att vi umgås o har trevligt. God fortsättning 😘❤💖

Svar: Det gäller att han däruppe inte är rädd för förändringar, i kyrkans lokaler sker stora sådana över lång tid. Tur är väl det, skulle inte vilja ha tillbaka samhället som det såg ut för 200 år sedan🙌.

Detsamma till Dig❤️
Frida Abered

#2 - - Anonym:

Så bra du beskriver raggarkaravanen, får lite mer förståelse faktiskt😘häftigt kalas och snyggt upplägg ni blev bjudna på alltså festa i en kyrka bara det😊häftigt❤️

Svar: Ja, det var en mäktig känsla att umgås i en kyrka, den atmosfär och dynamik man upplever där finner man ju inte någon annanstans😍🙌👌.

Det är bra att ha förståelse i alla typer av kulturer, tror det bygger broar👋❤️
Frida Abered

#3 - - Elin:

Personligen kanske jag inte skulle använda kyrkor i så oreligiösa sammanhang. Men annars är det väl bra att kyrkan hänger med, i vår tid. Det är ju ett måste på nåt sätt. Men andra får göra som de vill, det säger jag inget om. ❤❤❤

Svar: ❤️❤️❤️
Frida Abered

#4 - - Anonym:

Supercool lokal!!!! Går den att hyra? Och får man dricka alkohol??? 🤔🤔

Svar: 👋 Tror tyvärr inte den går att hyra☺️
Frida Abered

#5 - - Alexandra:

Hej och god fortsättning:)

Vi är två sjuksköterskor som studerar till barnmorska. I utbildningen ingår att skriva en uppsats och vi har valt att beskriva kvinnors upplevelse av att genomgå hysterektomi för att få större förståelse och möjlighet att utveckla vården. Vi undrar om du frivilligt vill bli intervjuad om din upplevelse. Skicka isf ett mejl till alexandra.lustback@hotmail.com så lämnar vi mer information.
Med vänliga hälsningar/ Alexandra och Elisabeth

Svar: Hej!! Tack för frågan, meddelar svar via mail. Mvh Frida.
Frida Abered