Hallows eve...

Har ni några planer inför halloween? Ett riktigt tjusigt partaj klädd som hondjävul, kanske barnen ska ha ett läskigt kalas eller ska ni gå trick or treat?

Idag är den "riktiga" halloweendagen enligt den gamla traditionen, men hur som helst så kan man fira vilken dag som helst tycker jag. 

I söndags var vi på spökvandring i de gamla lokstallarna inne i stan, Kerstin som var livrädd innan vi gick och höll krampaktigt i min hand tyckte efteråt att det hade varit riktigt mysigt. 

Jag instämmer, men byggnaderna är som gjorda för en läskig spökvandring, mystiska ekon som hörs genom de sotade stenväggarna, och höga valv med kyrkliknande fönster. 
Någon stod och slog med en slägga vid smedjan, rökmaskiner, utklädda människor som rörde sig sakta, ett "levande" spöke på en kolvagn som rörde sig fram och tillbaka. De hade fått till det riktigt bra och alla barn fick en godispåse av en häxa som stod och kokade soppa med maskar i. 

Kerstin som inte ville klä ut sig till någonting läskigt ville vara katt, igen. Den här gången målade vi dit ett par huggtänder så det skulle bli liiite läskigt i alla fall...

(null)

(null)

(null)

(null)


Vi mötte upp kusinerna Lovisa och Sofie utanför så vi gick alla ihop...

(null)

(null)

Här får ni se hur mysigt det var därinne, bilderna blev allt annat än bra när det var så mörkt men ni får hålla tillgodo...

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Mysigt va..?

Ikväll ska Thure gå trick or treat inne i Vadstena, han som sa att han aldrig skulle göra det igen kommer göra ett nytt försök idag. 
Vi får väl se hur det går, vi håller tummarna. 

Happy Halloween everyone!!


En kommentar publicerat i Allmänt
Taggar: 31 oktober, Frida i underlandet, Vadstena, Vadstena fågelsta järnväg, allhelgona, barn, bus eller godis, halloween, hallows eve, lokatallarna, läskigt, museum, sista oktober, trick or treat, wfj