Den här gossen....

...det finns ingen som kan oroa mig, göra mig så totalt urförbannad, få mig att smälta och ge efter, skratta hämningslöst och det finns ingen jag beundrar så mycket som han. 

Det här med hans golf t.ex. han började på knattegolf när han var 7 år, har fortsatt och gick förra året med i juniorgolfen och tog sitt gröna kort. 

Det var kämpigt och en riktig bragd med tanke på hans problem med sina fötter. Han fixade det, trots att han inte trodde på sig själv och hade mycket ont. 

När så den här terminen drog igång i våras var han väldigt tveksam, han ville inte, han kände inte att han klarade det. Det gick åt så mycket energi bara till att gå och sedan ha ont i flera dagar efteråt så han ville ge upp. 

Efter sin första niohålsrunda bestämde han sig för att sluta. Med mycket ilska och besvikelse på sina fötter och mycket tårar så kastade han in klubborna i garaget och sa att han aldrig ville se dem igen. 

Jag led verkligen med honom och kände mig totalt maktlös inför vad som höll på att hända. Den ända aktiviteten han verkligen kände att han gillade, det som fick honom att växa flera centimeter av stolthet för han tyckte att han faktiskt var bra på, den skulle han inte kunna fortsätta med. 

Mitt hjärtat höll på att gå i kras när jag såg hur besviken och ledsen han var. 

Den natten när han hade bestämt sig för att sluta så låg jag totalt sömnlös. 

Men med bara en tigermammas beslutsamhet och stridslystnad väcktes något i mig. Den här fighten skulle inte Thures fötter få vinna, så det så. 

När telefonväxeln på Barnmottagningen öppnade så hade de redan ett meddelande och ett telefonsamtal från mig. Jag sa att hans läkare skulle, utan några som helst omständigheter, ringa upp mig under dagen, kunde inte hon göra det så var någon annan vara tvungen att ringa och det så fort som möjligt. 

Klockan 10:30 ringde hans läkare. 

Jag förklarade för henne om Thures nu avslutade golf, att jag vägrade acceptera det nederlaget för honom och att hon var tvungen att skriva ett intyg på att han i sitt golfspel var tvungen att ha en golfbil. 

Hon lyssnade, förstod och höll med. Försvarstalet jag hade målat upp att jag skulle behöva ta till behöve jag aldrig använda. Hon tyckte att det var en jättebra idé och skulle skriva ett intyg samma dag och lägga på lådan så vi skulle ha det inom en vecka. 

Efter samtalet satte jag mig i bilen och åkte till golfbanan. Pratade först med personalen i kansliet att ett läkarintyg var på gång och undrade om han kunde få hyra golfbil under tiden innan intyget kommit hem. 
Det var inga bekymmer. 

Gick även bort till tränarna och berättade att vi nu ordnat intyg för golfbil till Thure. 

När jag kom hem ringde Thures ansvarige tränare upp och berättade att hon nu skulle se över om det kunde göras något på priset för när juniorer behöver använda golfbil. 
Utan intyg kostar det 400kr/tillfälle, med intyg 200/tillfälle. Om de nu kunde göras något mer på priset skulle ingen vara mer tacksamma än vi. 

När Eva, hans tränare ringde upp igen berättat hon att hon tagit upp Thures ärende i styrelsen för en fond, "The Henrik Stenson Foundation" som de har på Vadstena golfklubb. Där hade de gemensamt beslutat att den skulle få bekosta Thures användning av golfbil hela säsongen så vår lycka var total. 

(null)

När hon sen berättar att de via fonden även beställt en scooter till golfklubben, en scooter som är anpassade för golfbanor som han och andra ungdomar skulle kunna köra på själva så visste jag inte vad jag skulle göra eller säga, hade hon varit framför mig hade jag nog slängt mig om halsen på henne och börjat gråta av lycka. 

En golfbil måste man ha B-körkort för att köra vilket hade gjort att Thure inte kunnat gå ut själv med kompisar utan att ha en vuxen med sig men med scootern kan han känna sig helt helt obegränsad. 

Fantastiskt!

Allt det har gjort att han nu älskar golfstunderna, han är en helt annan kille på golfbanan säger dom. 

Han har gått från att ha 54 i handicap till 48 och de sista rundorna har han spelat på 20 poäng. 

Fina fina Thure, jag är så oerhört glad och så himla stolt över Dig. 

Jag känner sådan innerligt tacksamhet till Vadstena golfklubb för deras satsning på juniorer och personer med särskilda behov. Ni gör ett oerhört bra jobb och lägger verkligen ner både själ och hjärta i det ni gör. 

3 kommentarer publicerat i Allmänt
Taggar: Vadstena, fond, gk, golf, golfbil, golfklubb, handicap, handikapp, hjälp, intyg, kostar, scooter, tacksam
#1 - - Elin:

Helt underbart! Vad bra det ordnade sig 💞

Svar: Verkligen❤️
Frida Abered

#2 - - Anonym:

Världens finaste kille, bästa G-klubben o vilken personal👍🏻underbara. Hoppas Thure vill fortsätta med golfen❤️

#3 - - Anonym:

Duktig mamma gums att fixa för Thure❤️