Fönster blir dörr....


Vårt ena vardagsrumsfönster vätter mot söder, det är gammalt och har stått emot starka solstrålar och många snöstormar. 

Det är totalt slut och dags att byta ut. Faktiskt för länge sen....

Mathias fick för några år sedan en snilleblixt, vi skulle sätta in en pardörrar istället för ett nytt fönster, hur fint skulle inte det bli. Med massor av ljusinsläpp och möjligheten att kunna gå direkt ut på altanen. 

Med tanke på att vårt hus inte består av några standardmått så kunde vi heller inte beställa en standarddörr utan var tvungna att specialbeställa. 
Det gjorde att priset blev myyycket dyrare. 

Nu har vi sparat några år, levt med ett trasigt fönster och snart kan vi äntligen sätta in vår efterlängtade pardörr. 

(null)
Gammalt och trasigt och dags att byta ut.

(null)
Vi ska även göra ordning väggar och lister så det blir fräscht i hela rummet.

(null)
Jag har stor lust att slänga ut tv’n, halva året står den nästan oanvänd, på sommaren tittar vi aldrig på den. På vintern tittar vi kanske ett par kvällar i veckan.

(null)
På och i tv-bänken så har vi samlat mycket arvegods från Mathias mormor och morfar men i ett utav facken har jag lagt sådant som vi hittat i väggarna när vi renoverat. När huset byggdes på 1700-talet så isolerades det med allt som man inte hade användning av längre, som gamla skor och väv-medar.

(null)
Den här lilla tavlan är så söt tycker jag, den har Mathias morfar, Holger, gjort, precis som alla annan konst vi har på väggarna.

I helgen är tanken att vi ska dra igång med renoveringen, men redan nu är det dags att förbereda med att plocka ner gardiner och ställa ut saker på altanen. 

Det ska bli såå spännande och så kul att fixa ordning allt, det kommer troligtvis bli klart till första advent så vi kan göra fint och julpynta. 

Åh.. det här har jag längtat efter.